Política
El secretari general de Junts, Jordi Turull
Foto: El secretari general de Junts, Jordi Turull | ACN
Diputació de Barcelona

Junts diu que ho ha "intentat tot" per arrabassar-li la Diputació al PSC

Temps de lectura: 3 minuts
El secretari general de Junts, Jordi Turull
Foto: El secretari general de Junts, Jordi Turull | ACN

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha reconegut que "no ha estat possible una majoria alternativa" independentista per controlar la Diputació de Barcelona, després de conèixer-se aquest dimecres el pacte entre PSC, comuns i Tot per Terrassa (TxT) per governar l'ens supramunicipal.

Per què és important? Aquest dijous 13 de juliol es decideix en ple la presidència de la Diputació de Barcelona i Ernest Maragall (ERC) ha visitat Principal TV per reclamar a Junts unitat per bastir un acord 'in extremis'. Tanmateix, sembla que Junts no recull el guant.

En resum: El dia abans de celebrar-se el ple, en una atenció dels mitjans, el dirigent de Junts ha confirmat que Junts ho ha intentat "tot", també oferir a TxT la presidència de l'ens, però no han pogut oferir "risc zero" als possibles socis.

  • Així mateix, fonts de Junts lamenten l'actitud "estranya" d'ERC de qui sospiten que podria entrar en el govern de l'ens després de les eleccions espanyoles del 23-J.

Tanmateix: Turull ha admès "discrepàncies" amb els representants d'Impulsem Penedès (Marc Castells, alcalde d'Igualada i Sergi Vallès, batlle de Torrelles de Foix), dels quals desconeix el posicionament. Amb tot, ha aclarit que no són membres del partit sinó una marca amb la qual van anar amb coalició. 

  • Tot i lamentar que preferiria que "tots anessin a l'una", Turull ha dit que entén que els socis de la coalició vulguin parlar amb els seus alcaldes sobre el que els convé millor.  "Que discrepem és lògic en una coalició", ha subratllat Turull.

Què diu? "No es pot passar per alt que després de l'operació Barcelona el partit socialista sempre té un comodí que es diu PP. Quan veuen que s'escapa un organisme fan una crida en nom de la unitat d'Espanya", ha remarcat Turull en declaracions als periodistes des de la seu del partit.

  • El polític independentista ha recordat que "era bàsic tenir un vot més que l'altra candidatura", que va ser la llista més votada, fet que ja no es complia en el moment en què Tot per Terrassa decideix que aposta pels socialistes.
  • Junts sí que "estava disposat a córrer aquest risc" d'arribar al ple de dijous amb la incertesa de què faria el PP, que podia facilitar o no el govern dels socialistes i els comuns.

Per acabar: Fonts de Junts asseguren que no retreuen a TxT que busqués un soci clar per aconseguir millores per la capital vallesana perquè el seu enfocament a les negociacions sempre ha sigut de millores territorials.

  • Sí que lamenten l'actitud "estranya" d'ERC de qui sospiten que podria entrar en el govern de l'ens després de les eleccions espanyoles del 23-J.
Categoria: Política
Etiquetes: Junts Jordi Turull