Política
Clara Ponsatí, aquest matí a Barcelona
Foto: Clara Ponsatí, aquest matí a Barcelona | @ClaraPonsati
Procés

Ponsatí torna a Catalunya i s'enfronta a una possible detenció

Temps de lectura: 1 minut
Clara Ponsatí, aquest matí a Barcelona
Foto: Clara Ponsatí, aquest matí a Barcelona | @ClaraPonsati

Clara Ponsatí ha tornat a Catalunya aquest dilluns. L'eurodiputada i exconsellera de Junts encara té una ordre de detenció dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per la causa de l'1-O, però això no ha estat un impediment per la independentista.

Per què és important? Ponsatí va perdre fa unes setmanes la immunitat europarlamentària, després de la decisió del Tribunal General de la Unió Europea, que també afecta a Carles Puigdemont i Toni Comín. Per tant, Ponsatí podria ser detinguda en qualsevol moment.

  • El Suprem la investiga per un possible delicte de desobediència en el marc de la investigació pel referèndum de 2017.

Què en sabem? Ha estat la mateixa eurodiputada la que ha revelat que es troba a Barcelona amb una publicació al seu Twitter d'una fotografia seva davant de la Casa Vicenç, al barri de la Vila  de Gràcia. 

Què diu?

  • "Aprofitant la fresca del matí he fet un vol fins a la Casa Vicenç. Mentre siguem aquí, Catalunya continuarà dempeus", assenyala en el tuit, publicat a les 08:00 del matí.

D'on venim? Llarena va dictar l'ordre de detenció contra Ponsatí el passat juny i assenyalava que l'objectiu de la detenció persegueix obtenir una declaració indagatòria per part de l'exconsellera.

  • Si compareix voluntàriament, un escenari per ara descartat, l'ordre de detenció podria quedar sense efecte, tal com va passar amb Meritxell Serret i Anna Gabriel.