Política
Copa de la Ryder Cup
Foto: Copa de la Ryder Cup | Ryder Cup
Acció Climàtica

El Govern es nega a fer un nou camp de golf i la Ryder Cup tanca la porta a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Copa de la Ryder Cup
Foto: Copa de la Ryder Cup | Ryder Cup

La decisió del Govern de negar-se a construir el tercer camp de golf a Caldes de Malavella ha provocat que els impulsors de la Ryder Cup 2031 hagin tancat la porta a fer el torneig a Catalunya.

Per què és important? Aquest projecte implicava un gran impacte mediambiental a més d'un gran consum d'aigua.

Què en sabem? Aquest matí, la Generalitat ha comunicat als representants del complex Camiral Golf & Wellness i de la Federació Espanyola de Golf que no avalarà el seu pla urbanístic.

  • Segons ha avançat El Periódico, el projecte proposava ampliar les instal·lacions en 150 hectàrees i, a més del camp de divuit forats, aixecar-hi un hotel i apartaments.
  • Davant d'aquesta decisió, els promotors de la Ryder han donat les converses per acabades. 

El projecte que Camiral Golf & Wellness va presentar a la Generalitat modificava una proposta anterior, que també va rebre la negativa del Govern.

  • Els impulsors de la Ryder Cup 2031 mantenien fer el tercer camp de golf de divuit forats però substituïen els xalets per allotjaments turístics de 12.000 metres quadrats de sostre.
  • A més, també preveien aixecar una casa club i posar instal·lacions com graderies dins de l'àmbit que abraçava el pla.

Què ha dit? En una roda de premsa posterior al Consell Executiu, Aragonès ha respost les preguntes sobre la marxa dels inversos de la Ryder CUP.

  • "Els grans esdeveniments ho han de fer a partir de les infraestructures existents", ha argumentat. En aquest sentit, ha avisat: "Estem en un context de sequera i de crisi ambiental hem de preservar el territori".
Categoria: Política