Política
La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez
Foto: La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez | EFE
JEC

La JEC multa la portaveu del govern espanyol amb 4.700 euros per criticar el PP

Actualitzat: Divendres, 4 d'agost de 2023. 12:38
Temps de lectura: 2 minuts
La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez
Foto: La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez | EFE

La Junta Electoral Central ha multat la portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, per fer discursos "electoralistes" en roda de premsa a la Moncloa. 

Què en sabem? L'àrbitre electoral ha imposat dues multes de 2.500 i 2.200 euros a Rodríguez per criticar al PP quan ocupava una posició institucional com a portaveu del govern espanyol quan feia les rodes de premsa des de la Moncloa. 

  • La JEC considera que la portaveu va fer al·lusions amb "connotacions electoralistes" a diverses rodes de premsa posteriors al Consell de Ministres.

En detall: La llei electoral estableix que des de la convocatòria d'eleccions i fins al dia de les votacions els càrrecs públics tenen "prohibit" fer al·lusions als "èxits obtinguts o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades a les seves campanyes per alguna de les entitats polítiques" que concorren en els següents comicis.

El motiu: La JEC considera que Rodríguez va infringir el principi de neutralitat dels poders públics amb "valoracions i apreciacions crítiques amb la posició i les decisions d'un dels partits de l'oposició". 

  • A més, també considera que la portaveu va reivindicar la gestió de l'executiu espanyol. 

Què va dir? Una de les multes es remet a la roda de premsa celebrada el 3 de maig, quan Rodríguez va qualificar el PP com un "partit antisistema, extremista, que busca deslegitimar el govern espanyol legítim". L'òrgan electoral ha multat aquestes declaracions amb 2.500 euros.

  • Les altres declaracions es van produir el 24 d'abril quan Rodríguez va dir que el PP "no té res a oferir a Espanya" i va recriminar al partit de l'oposició que no va estar al costat de l'executiu quan "se'l necessitava per donar resposta a la pandèmia". Per aquestes paraules ha estat multada amb 2.200 euros.