Política
L'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau
Foto: L'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau | EFE
Barcelona

Colau exigeix a Collboni entrar al govern a canvi d'aprovar els pressupostos

Temps de lectura: 2 minuts
L'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau
Foto: L'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau | EFE

Colau hi torna. L'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau ha exigit al nou batlle de la capital catalana, Jaume Collboni, un govern de coalició PSC-Comuns a canvi que la seva formació aprovi els pròxims pressupostos municipals.

Per què és important? Collboni necessita més aliances per governar la ciutat, amb tan sols deu regidors no podrà aprovar els nous comptes de Barcelona. És per això que haurà d'escollir entre les esquerres o un govern de canvi.

En profunditat: En una entrevista amb EFE, Colau ha reclamat a Collboni un "pacte d'esquerres" per formar un govern de coalició amb els Comuns.

  • "Si vol parlar de pressupostos, haurà de parlar-nos d'un acord de govern". No tindria sentit, ha advertit, "facilitar uns pressupostos" a l'alcalde "i que després faci els acords amb Junts: tenim prou experiència per no caure en aquest error".
  • "Ell sol no pot governar, amb deu regidors és impossible governar Barcelona, ni aprovar pressupostos, ni fer res", li ha recordat la líder dels Comuns. En aquest sentit, l'exalcaldessa l'ha fet escollir entre "el model de ciutat de Junts i Xavier Trias" i "un pacte d'esquerres".

D'altra banda, Colau li ha recordat que el seu grup municipal no li donarà "xecs en blanc" i l'ha instat a facilitar la seva entrada al govern, ara en solitari del PSC: "El que no farem en cap cas és donar-li un xec en blanc, perquè una cosa és votar-lo com a alcalde i una altra és donar-li xecs en blanc".

  • "Hem estat molt honestos i transparents, hem votat Collboni com a mal menor i per defecte" i "ell sap que va sortir elegit alcalde a l'últim minut", ha carregat Colau.

 

 

Categoria: Política