Política
Iván Espinosa de los Monteros
Foto: Iván Espinosa de los Monteros | Twitter
Vox

Iván Espinosa de los Monteros deixa Vox després dels mals resultats del 23-J

Actualitzat: Dimarts, 8 d'agost de 2023. 12:50
Temps de lectura: 2 minuts
Iván Espinosa de los Monteros
Foto: Iván Espinosa de los Monteros | Twitter

El portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, ha deixat el partit, segons ha avançat El Mundo.

Per què és important? Aquesta renúncia arriba després dels resultats de les eleccions generals, on la formació d'extrema dreta va perdre 19 dels 52 diputats de l'anterior legislatura.

Què en sabem? El portaveu ha deixat el partit també per la degradació de la seva relació amb la cúpula del partit i, sobretot, amb el seu líder, Santiado Abascal. Un altre dels motius seria la pèrdua de pes polític dins de Vox.

  • Segons explica El Mundo, el darrer portaveu de Vox al Congrés dels Diputats abandona el partit i la política per tornar a treballar en el sector privat.

Què ha dit? Una compareixença sense preguntes dels periodistes, Espinosa de los Monteros ha al·legat "motius personals i familiars", i ha dit que els seus pares ja no són "tan joves", ni els seus fills "prou grans".

  • "Espinosa de los Monteros assegura que està "especialment orgullós d'haver servit al costat de Santiago Abascal des del començament", ha dit.
  • "La vida es compon d'etapes, i ara en començo una de nova, amb un enorme optimisme sobre el futur d'Espanya, fins i tot en moments com aquest. Tenim una gran nació, que espero continuar servint sempre, sigui on sigui", ha afegit.

Context: Espinosa de los Monteros ha estat lligat a Vox des dels seus orígens i entre 2014 i 2016 ja va ser secretari general del partit i després va passar a ser vicesecretari general de relacions internacionals de Vox.

  • Va assumir el seu paper de portaveu després de la marxa de Macarena Olona i és una de les cares importants del partit.
Categoria: Política
Etiqueta: VOX