Política
Josep Costa i Quim Torra
Foto: Josep Costa i Quim Torra | Wikimedia Commons
Tribunals

Cas Pegasus: El Suprem diu que el CNI no va espiar Quim Torra ni Josep Costa

Temps de lectura: 2 minuts
Josep Costa i Quim Torra
Foto: Josep Costa i Quim Torra | Wikimedia Commons

La Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de Torra i Costa en la causa contra l'espionatge amb Pegasus en considerar que no hi ha proves per assegurar que el CNI els espiés. Ho ha avançat El Periódico que ha tingut accés a l'auto emès pel tribunal.

Què diu el Suprem? Segons el text de resolució del Suprem, el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) ha aportat "dades objectives, no mers indicis" que demostrarien que no van espiar amb Pegasus a l'expresident de la Generalitat Quim Torra ni a l'exvicepresident del Parlament Josep Costa.

  • Per aquesta raó, el Tribunal no admet el recurs de cassació que els dos polítics independentistes van interposar en considerar que els seus drets fonamentals s'havien vulnerat.

Context: Torra i Costa denuncien que el govern espanyol, a través del CNI, els va "intervenir, escoltar, sostreure, recopilar, tractar, utilitzar, difondre i/o emmagatzemar informació i comunicacions".

En resposta: Josep Costa ha fet un fil de tuits en què critica la decisió del Suprem dient que "té facultats paranormals: sense haver admès mai a tràmit la nostra demanda ni haver investigat res ja sap que no ens varen espiar".

  • També ha anunciat que presentaran un nou recurs al Tribunal Constitucional sobre el qual ha fet broma: "Esperam que el TC vagi més ràpid a inadmetre el segon recurs que ara posarem sobre aquest tema".

A més: Costa ha relacionat els fets amb la votació que demà tindrà lloc al Congrés dels Diputats i les negociacions per a la investidura.

  • "L’espionatge amb Pegasus que vàrem patir més de 60 persones, inclosos 4 presidents de la Generalitat, és obra i gràcia del govern megaprogre-plurinacional de l’estafador Pedro Sànchez. I encara tendrà la barra de demanar els vots independentistes per a ser investit", ha piulat.

Categoria: Política