Política
Manifestació independentista
Foto: Manifestació independentista | Twitter / @assemblea
Independentisme

El Govern assistirà a la manifestació de l'11-S amb la incògnita d'Aragonès

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació independentista
Foto: Manifestació independentista | Twitter / @assemblea

El Govern té la intenció d'assistir a la propera manifestació que organitza l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per la Diada de l'11-S.

Per què és important? La decisió suposa un canvi respecte de l'any passat quan no hi van assistir per les discrepàncies amb el diàleg amb l'Estat.

  • L'any passat, per primer cop des del 2012, el partit independentista es va abstenir de la manifestació convocada per l'ANC.

Situació actual: El Govern ha confirmat que serà present a la manifestació independentista, però no ha especificat encara si el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ho farà.

Què ha dit? La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha dit que el Govern "serà a la manifestació", però no ha donat detalls sobre com ni qui perquè "encara queden molts dies".

  • "El Govern serà a totes les manifestacions que es facin en aquesta data tan assenyalada si les reivindicacions són inclusives i reivindicatives", ha anunciat Plaja.
  • "A les portes de la Diada hem de parlar de la unitat de l'independentisme, d’aprofitar l'ocasió de les negociacions per la investidura per fer sentir la veu de Catalunya i avançar en la resolució del conflicte polític i aconseguir millores en els àmbits econòmics", ha defensat la portaveu del Govern.
  • "L'any passat hi havia un context, aquest any hi ha un altre i si les manifestacions són reivindicatives i inclusives, el Govern hi serà", ha justificat.

D'on venim? Ja fa unes setmanes, la secretaria general adjunta, Marta Vilalta, mostrava la disposició d'ERC per participar de la manifestació.

  • Segons Vilalta la mobilització d'enguany "està plantejada des d'una perspectiva més oberta, transversal i plural".
  • "Creiem que hi ha hagut una reflexió respecte a l’any passat i, per tant, veiem que de moment s’enfoca des d’una perspectiva més oberta, més transversal, més plural, amb més vocació de sumar que la que vam viure l’any passat. Nosaltres voldrem ser-hi”, ha indicava Vilalta.

Què en sabem? L'acte central de la Diada d'aquest any s'ha convocat a Plaça Espanya. Allà hi haurà quatre columnes, que sortiran de diferents punts de la ciutat i que tindran per nom: Llibertat, Llengua, País i Sobirania.

  • El color d'aquest any és el blau i el daurat i el lema és 'Via fora'.