Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | EFE
Independentisme

Aragonès assistirà a la manifestació de l'ANC de la Diada

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | EFE

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que assistirà a la manifestació organitzada per l'ANC d'aquesta Diada. 

Què en sabem? En una entrevista a TV3, Aragonès ha confirmat que participarà en la manifestació independentista convocada per l'ANC amb motiu de la Diada de Catalunya. 

  •  "L'escenari és diferent. Aquest any la pressió es dirigeix cap al govern espanyol per la investidura", ha dit.

Què diu? El president ha assegurat que la seva previsió "és participar en aquesta manifestació que hi ha l'ANC, que hi ha Òmnium, l'Associació de Municipis per la independència i moltes altres entitats". 

  • "Recordem quin és el nostre objectiu: la independència del país i tot el que hem d'aconseguir. No només avançar cap a l'amnistia, sinó també a resoldre el conflicte polític amb l'estat. Que és que Catalunya pugui votar, pugui decidir i es pugui implementar el resultat", ha explicat Aragonès. 

D'on venim: L'any passat, el president no va assistir a la manifestació de l'11 de setembre organitzada per les entitats sobiranistes. 

  • Durant la concentració de l'any passat, diferents dirigents d'ERC van ser escridassats i xiulats durant la manifestació. L'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell va rebre la major part dels retrets mentre llegia el seu discurs a l'escenari de l'organització. 

A més, Aragonès també ha celebrat durant l'entrevista que Junts se sumi a les negociacions per a la investidura. 

  • "Celebro que després de 4 anys, d'estar forçant a l'Estat, moltes vegades en solitari, a entrar en la via de la negociació, que ha permès que s'alliberessin els presos, ara hi hagi formacions que s'apuntin a la via d'explorar la negociació".