Política
El president d'Espanya, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya, Pedro Sánchez | EFE
Investidura

Sánchez promet "passar pàgina" a Catalunya amb "una solució constitucional"

Temps de lectura: 1 minut
El president d'Espanya, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya, Pedro Sánchez | EFE

Declaració d'intencions. El president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha promès "passar pàgina" a Catalunya i deixar enrere "la fractura del 2017", en referència al referèndum i l'aplicació del 155, amb "una solució plenament constitucional".

Per què és important? Aquestes declaracions tan contundents es produeixen en plenes negociacions entre el govern espanyol i els partits independentistes per aprovar una llei d'amnistia.

Què ha dit? En la inauguració del curs polític, des de l'Ateneo de Madrid, Sánchez ha fet tota una declaració d'intencions sobre les seves polítiques amb Catalunya.

  • "No podem repetir els errors del passat. És el moment de la política, de passar pàgina. El moment de tornar a la via que mai s'hauria d'haver abandonat. És el moment de ser coherents i seguir avançant en la convivència", ha reblat en clara al·lusions a una fórmula que acontenti l'independentisme i alhora li atorgui els seus vots per tornar a ser president d'Espanya.
  • Sánchez s'ha marcat com a objectiu per aquest curs polític "deixar enrere definitivament la fractura del 2017", en referència al referèndum d'independència i l'aplicació de l'article 155 al Govern.

D'altra banda: Ha anunciat que es presentarà a la investidura tan bon punt fracassi l'intent del líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo. "Ho faré sense dilació, tan d'hora com es consumi aquest temps d'espera inútil amb el que, per desgràcia, el senyor Feijóo ha decidit entretenir a la societat espanyola aprofitant-se a més d'un mecanisme constitucional que ell mateix ha criticat", ha carregat.

Categoria: Política