Política
L'expresident espanyol Felipe González
Foto: L'expresident espanyol Felipe González | EFE
Investidura

Montilla i Felipe González s'enganxen pel suport de Puigdemont al PSOE

Temps de lectura: 1 minut
L'expresident espanyol Felipe González
Foto: L'expresident espanyol Felipe González | EFE

Mala maror a les files del PSOE. Jose Montilla, expresident socialista de la Generalitat, i Felipe González, expresident socialista del govern espanyol, s'han enganxat perquè el PSOE necessita l'aval de Carles Puigdemont.

Què ha passat? Aquest dimarts, després que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, pronunciés un discurs que prometia buscar noves vies per resoldre el conflicte de Catalunya, i que aquestes apunten a una amnistia, González va esclatar. L'expresident socialista va criticar la negociació amb Junts i va carregar contra l'amnistia: "La Constitució no és un xicle".

  • A aquestes paraules ha replicat Montilla, que li han sabut greu i també li han incomodat, sobretot pel moment delicat en què es diuen. "No dic que no hagi de tenir llibertat per dir el que pensa, però és curiós que sigui en determinats moments i no per donar un cop de mà", ha etzibat l'expresident de Catalunya contra González.

Context: Puigdemont ahir va anunciar les condicions que Junts posa al PSOE per investir Sánchez. Unes demandes que es van dividir en tres grans punts: reconeixement de l'independentisme, amnistia i un mediador que a més fes seguiment dels pactes.

  • A aquest moviment La Moncloa va prendre distància i va assegurar que el govern espanyol està a les "antípodes".Tot i això, van explicar que s'obren al diàleg: "Tenim una eina, que és el diàleg; tenim un marc, que és la Constitució; i tenim un objectiu, que és la convivència". 
Categoria: Política