Política
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
Diada

L'ANC adverteix ERC i Junts que una amnistia "blanqueja" Espanya davant d'Europa

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu

L'ANC pressiona els partits independentistes per la Diada. La presidenta de l'entitat independentista ha elevat el to en el seu discurs de cloenda de la manifestació de l'11 de setembre reclamant a ERC i Junts que no investeixin Pedro Sánchez només a canvi d'una amnistia.

Per què és important? Les negociacions entre el govern espanyol i els partits independentistes s'estan enfocant en una amnistia a canvi d'investir el secretari general del PSOE.

Què ha dit? La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Dolors Feliu, ha reclamat, davant d'una plaça Espanya plena a vessar, que els partits independentistes no pactin una amnistia que no porti a la independència.

  • Investir Sánchez a canvi de l'amnistia seria un "blanqueig de l'Estat espanyol davant una Europa que ens mira i sent el crit d'independència". En aquest sentit, ha reblat: "Cal deixar ben clar que qualsevol pacte a Madrid només serveix si té efectes directes per aconseguir la independència".
  •  Per a Feliu, "només és assumible una negociació" per a la governabilitat de l'estat espanyol "si hi ha un reconeixement explícit de la legitimitat del referèndum de l'1-O". 

D'altra banda: Ha anunciat que l'Assemblea es presentarà a les pròximes eleccions catalanes amb la tan sonada llista cívica formada per ciutadans independentistes. "Per aconseguir que dins el Parlament hi hagi gent que vulgui fer la independència", ha argumentat Feliu.

En xifres: La Diada d'enguany ha aplegat, segons la Guàrdia Urbana, tan sols 115.000 manifestants. Una xifra que seria demolidora per l'independentisme de carrer. En canvi, molt allunyat està el recompte de l'ANC, els organitzadors, que quantifiquen la mobilització en 800.000 manifestants. Això seria més de 100.000 més que l'any passat.

Categoria: Política