Política
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu | 8tv
Independentisme

L'ANC exigeix a l'independentisme aixecar la DUI si s'aprova l'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu | 8tv

L'ANC ho té clar. Si s'acaba aprovant l'amnistia vol que els partits independentistes aixequin la Declaració Unilateral d'Independència suspesa del Parlament de Catalunya. 

Per què és important? L'amnistia s'ha convertit en la peça clau entre les negociacions entre l'independentisme i el PSOE i Sumar per poder investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

Què diu? La presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Dolor Feliu, crida l'independentisme a aixecar la DUI suspesa del Parlament si s'acaba aprovant l'amnistia. 

  • En una entrevista a SER Catalunya, Feliu diu que si s'acaba aprovant una amnistia voldrà dir que l'Estat entén que el referèndum deixa de ser delicte i que, per tant, legitima el referèndum de l'1-O.
  • "Si no, l'amnistia no serveix", ha dit la presidenta de l'ANC. 
  • "Una amnistia, i em remeto al Tribunal Constitucional, és perquè hi ha hagut un canvi. I, per tant, s'entén que es pot fer. Potser no ens hem d'esperar que ho entenguin. Venim al Parlament i aixequem la DUI i, després, que ens diguin que no es pot fer", ha defensat.
  • Preguntada per una possible aplicació de l'article 155 a Catalunya si s'acaba aixecant la DUI, Feliu defensa que aquest article "cauria en un altre estat que no és Catalunya, no seria aplicable aquí". 

En detall: Sobre el discurs i els objectius que va exposar l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Feliu creu que va deixar "molt en l'aire" el dret a l'autodeterminació.

  • A més, la presidenta de l'ANC ha celebrat que el president de Catalunya, Pere Aragonès, assisteixi a la manifestació de l'11 de setembre: "Així podrà escoltar el clam en favor de la independència".