Política
Diputades de Vox deixant els auriculars a l'escó del president espanyol
Foto: Diputades de Vox deixant els auriculars a l'escó del president espanyol | Captura
Llengua Catalana

Vox abandona l'hemicicle i llança els auriculars de traducció a l'escó de Sánchez

Temps de lectura: 2 minuts
Diputades de Vox deixant els auriculars a l'escó del president espanyol
Foto: Diputades de Vox deixant els auriculars a l'escó del president espanyol | Captura

Vox arma un bon sidral. Els diputats de l'extrema dreta espanyola han abandonat l'hemicicle i han llençat els auriculars de traducció a l'escó buit del president en funcions d'Espanya, Pedro Sánchez, al costat de la vicepresidenta Yolanda Díaz. Aquest espectacle ha estat una protesta contra l'ús del català, l'euskera i el gallec al Congrés dels Diputats.

Què ha passat? Els 33 diputats de Vox han marxat del Congrés després que el diputat socialista José Ramón Gómez Besteiro hagi intervingut en galleg. La presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha negat la paraula a la portaveu del grup d'extrema dreta, Pepa Millán, que volia interrompre al diputat socialista. Llavors els diputats ultraespanyolistes han decidit abandonar l'hemicicle com a protesta per l'ús de les llengües cooficials.

  • "La reforma encara no ha estat aprovada i, no obstant això, la presidenta ha permès que ja es parli en una llengua diferent de l'espanyola. Al que estem assistint, en definitiva, és a una exaltació de la divisió, a una exaltació de l'enfrontament amb els diners de tots els espanyols, i nosaltres no serem còmplices d'aquesta ruptura de la nostra convivència, que al final és el que pretenen escenificar trencant absolutament totes les lleis i passant-se el reglament pel folre de la jaqueta", ha dit Millán.

D'altra banda: Tant Esquerra com Junts han celebrat l'acord històric que permet usar el català a les institucions espanyoles. El líder republicà, Oriol Junqueras, ha reivindicat la fita i la portaveu de Junts a Madrid, Míriam Nogueras, també ha agraït que a partir d'ara pugui usar la seva llengua.

Categoria: Política