Política
Congrés dels Diputats

Un diputat del PP torna a equivocar-se i vota a favor del català al Congrés

Temps de lectura: 2 minuts

El PP torna a fer el ridícul amb l'espifiada d'un dels seus diputats. La popular Rosa Quintana, representant per Ourense, s'ha equivocat i ha votat a favor de l'ús del català, l'euskera i el gallec al Congrés dels Diputats. Gràcies al seu aval, la mesura ha tirat endavant amb rècord amb un total de 180 vots a favor i només 170 en contra.

En profunditat: Les llengües cooficials des d'aquest dijous ja estan posades en negre sobre blanc en el reglament de la cambra baixa. Un canvi que s'ha fet gràcies als avals del bloc de l'esquerra, és a dir PSOE, Sumar, ERC, Junts, PNB, Bildu i BNG. Però a aquest pack també s'ha unit Coalició Canària que s'ha sumat a la iniciativa, i un vot del Partit Popular que s'ha passat de bàndol per error.

  • Segons el diari 20 minutos, la diputada que hauria causat aquest desajust d'un vot més pel bloc de Pedro Sánchez és la popular Rosa Quintana, exconsellera de la Xunta de Galícia quan la liderava Alberto Núñez-Feijóo, ara president del seu partit.

La diputada del PP Rosa Quintana | EFE

D'on venim? Cal remarcar que els populars no és el primer cop que fan el ridícul equivocant-se votant. Amb la reforma laboral el PSOE va tirar-la endavant gràcies a l'error també d'un diputat del PP, en aquella ocasió Alberto Casero. Llavors el bloc de l'esquerra va poder aprovar la mesura gràcies a la ficada de pota d'un diputat del PP. En aquest cas, amb la implementació de les llengües cooficials només ha quedat en l'anècdota.

Context: La fita històrica al Congrés torna a evidenciar, de nou, la falta de suports del PP a l'hemicicle espanyol. 

  • La setmana que ve, el 26 i 27 de setembre, se celebrarà la votació a la investidura de Feijóo. Les previsions apunten que serà fallida, ja que el popular no ha estat capaç d'aconseguir suficients suports per obtenir majoria absoluta o majoria simple.
  • Els nous acords dins del bloc progressista compliquen la possible investidura del líder del PP i aplanen a Pedro Sánchez el seu camí a la Moncloa. 
    Tot i això, l'amnistia que demanen els partits independentistes podria truncar els plans dels socialistes. ERC i Junts reclamen una llei d'amnistia per poder donar suport a una investidura de Sánchez. 
Categoria: Política
Etiquetes: PP Congrés