Política
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE
Investidura

El ple del congrés constata la soledat del PP abans de la investidura de Feijóo

Temps de lectura: 2 minuts
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE

El PP està sol. A tan sols una setmana de la investidura del president popular, Alberto Núñez-Feijóo, cada cop es fa més constatable l'aïllament del Partit Popular. Aquest dimarts, en el Ple del Congrés que ha posat en marxa l'ús del català, l'euskera i el gallec, els populars es van quedar sols votant i discutint contra tots.

Per què és important? Cada cop es fa més evident que la investidura de Feijóo serà un fracàs i una pèrdua de temps i que només servirà per mostrar la soledat del PP.

En profunditat: Durant el ple d'aquest dimarts, el PP no va poder lligar ni el suport de Coalició Canaria, que va canviar-se al bloc de l'esquerra per sumar-se a la votació per impulsar les llengües cooficials. Ni tan sols Vox va mostrar-se proper al PP, ja que els diputats d'extrema dreta van carregar contra el diputat popular Borja Semper per usar l'euskera durant el seu discurs.

  • L'aïllament del president del PP va quedar pales a mesura que es produïen les intervencions dels partits que defensaven l'ús del català. Les diferents formacions (PSOE, Sumar, ERC, Junts, PNB, BNG...) una a una van carregar contra Feijóo per haver perdut l'oportunitat de parlar gallec i desmarcar-se dels ultres de Vox.

Crítiques: Entre els dards que li van llençar, i que Feijóo els digeria amb el cap cot, el més dolorós va ser el del PNB, a qui han intentat seduir fins a l'últim moment. "El nou salvador que arriba des de Galícia parlava del Congrés dels auriculars. Seran necessaris per als monolingües, però això de qui és culpa? De qui coneix la llengua o de qui la desconeix?", va disparar el portaveu nacionalista basc, Joseba Agirretxea.

Situació actual: Feijóo té compromesos 172 vots pel seu ple d'investidura de la setmana vinent i en contra en té 178, si res canvia. Tot i això els suports de Vox cada cop li surten més cars, ja que la formació d'extrema dreta s'està radicalitzant en reacció als moviments del govern espanyol amb l'independentisme.