Política
Hemicicle del Congrés el segon dia de debat de la moció de censura
Foto: Hemicicle del Congrés el segon dia de debat de la moció de censura | Congrés dels Diputats
Política

La part política de l’amnistia “ja està resolta” i ara es debat la tècnica, segons ERC

Actualitzat: Dilluns, 25 de setembre de 2023. 18:44
Temps de lectura: 2 minuts
Hemicicle del Congrés el segon dia de debat de la moció de censura
Foto: Hemicicle del Congrés el segon dia de debat de la moció de censura | Congrés dels Diputats

La portaveu d'ERC, Raquel Sans, ha afirmat que la possible llei d'amnistia es troba en fase tècnica i que "la part política ja està resolta".

Què han dit? Sans ha dit que "corren documents" entre els qui plantegen l'amnistia, però no ha concretat els partits, ni els detalls dels documents.

  • "Existeixen diferents propostes i les estem intentant abordar amb la màxima coordinació possible, perquè si tots reclamem el mateix no té sentit que cadascú vagi lliure", ha exposat.
  • Sans ha donat "per descomptada" l'amnistia i ha assegurat que és necessari iniciar la fase resolutiva del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat.

També ha lamentat que la manifestació d'aquest diumenge del PP contra l'amnistia a Madrid sigui "la proposta que té el PP per a Catalunya".

  • Ha criticat els intents de negociació dels populars amb Junt.

A més, Sans ha recordat que encara que el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, critica la manifestació del PP, "no té els vots garantits i haurà de treballar en aquest sentit per ser president del govern de la ciutadania".

  • Ha remarcat que des d'ERC no acceptaran converses d'última hora i que, si Pedro Sánchez vol ser investit, ha de posar "la cinquena marxa".

Context, sobre el Debat de Política General que se celebrarà aquesta setmana al Parlament, ha destacat que el seu partit treballarà per fomentar la llengua catalana i "revertir el dèficit fiscal".

  • A part, ha remarcat el programa d'atenció a les víctimes que han partit abusos sexuals a l'edat adulta", i "la necessitat de donar resposta" a les seves denúncies.
Categoria: Política
Etiquetes: Amnistia ERC PP