Política
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE
Partit Popular

El PP proposa introduir al Codi Penal el delicte de "deslleialtat institucional"

Temps de lectura: 1 minut
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE

El Partit Popular proposarà durant el discurs d'investidura d'Alberto Núñez-Feijóo una reforma del Codi Penal per introduir un nou delicte de "deslleialtat institucional" que busca "l'esperit" de la sedició derogada pel PSOE.

Per què és important? Els populars volen endurir el Codi Penal per evitar que els independentistes pugui tornar a convocar un referèndum d'independència.

Context: Avui, a partir de les 12h, Feijóo se sotmetrà a la investidura que previsiblement serà fallida per intentar desbancar el PSOE de La Moncloa. En el seu discurs s'espera que carregui amb tot contra l'amnistia i les concessions a l'independentisme

Què en sabem? El Partit Popular havia promès recuperar el delicte de sedició, però al final impulsarà un nou delicte que tindrà el seu esperit. Segons l'ABC, a més d'aquest nou delicte Feijóo apostarà per incrementar de nou les penes per malversació que va rebaixar el govern espanyol.

D'altra banda: Tot i la mà dura del PP, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat acordar un nou referèndum d'independència per aquesta pròxima legislatura.

  • El cap de Govern ha avisat a Sánchez que ha de "prendre nota" de l'esperable fracàs de la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i que ha arribat el moment "d'obrir pas perquè Catalunya decideixi el seu futur".
  • En aquest sentit, ha elevat el preu als vots d'ERC: "L'amnistia és una realitat, però no n'hi ha prou. És el punt de partida. La legislatura 2023-2027 només es pot entendre com la que permeti a Catalunya fixar les condicions per votar".