Política
El president d'Andalusia, Juanma Moreno
Foto: El president d'Andalusia, Juanma Moreno | EFE
Investidura

Juanma Moreno encoratja els diputats del PSOE a "rebel·lar-se" i votar Feijóo

Temps de lectura: 3 minuts
El president d'Andalusia, Juanma Moreno
Foto: El president d'Andalusia, Juanma Moreno | EFE

Cants de sirena del PP al PSOE. El president de la Junta d'Andalusia i líder del PP andalús, Juanma Moreno, ha encoratjat als diputats del PSOE a "rebel·lar-se" i trencar la disciplina de partit votant a favor de la investidura del president popular, Alberto Núñez-Feijóo.

Per què és important? El PP, a la desesperada, intenta rascar els quatre suports que necessita per arribar a la majoria necessària per investir el seu líder. I ho està provant incitant als diputats socialistes a trencar la disciplina de partit.

Què ha dit? En una entrevista a El Confidencial, el president d'Andalusia ha atiat el debat intern que parteix el PSOE sobre l'amnistia que està negociant Pedro Sánchez, secretari general socialista, amb els independentistes. El líder del PP andalús busca pescar en la divisió i aconseguir que algun diputat socialista voti a favor de la investidura de Feijóo de dimarts 26.

  • Moreno apel·la a la "consciència d'Estat" dels socialistes per tractar de recollir els quatre vots que li falten al PP: "Més enllà de la lògica disciplina de partit, que hi ha de ser, a vegades s'arriba a extrems en els quals els diputats han de rebel·lar-se pels seus propis principis".
  • El dirigent popular assegura que ha escoltat molts diputats socialistes, "no un ni dos", que no estan d'acord amb les tesis de Sánchez i una hipotètica amnistia per als independentistes catalans, encara que creu que "quedaran ofegats per la disciplina de partit i la por".
  • "Sánchez ha provocat que qui parli surti del partit expulsat de manera immediata i sigui condemnat a l'ostracisme dins del PSOE", ha apuntat Moreno.

Context: Aquestes declaracions es produeixen just quan el president del Partit Popular està forçant que els dirigents territorials del PSOE s'hagin de pronunciar i posicionar-se sobre una eventual amnistia així buscant la crítica a qui l'està negociant amb l'independentisme, Pedro Sánchez.

  • El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, se suma a les crítiques emeses per Felipe González i Alfonso Guerra contra Pedro Sánchez en el marc de l'aplicació d'una hipotètica llei d'amnistia.
  • En aquest marc de divisió interna al PSOE, García-Page s'ha trucat amb Feijóo, en una roda de contactes que el president del PP està mantenint amb els barons socialistes, per tractar de seduir-lo i que promogui el transfuguisme en la seva investidura. El president de Castella-la Manxa ha obert la porta a les desercions: "Qui estigui jugant a la falta de vots del PP, el seu dèficit electoral, el compensi trànsfugues del PSOE, pot ser que els trobi, però sens dubte no serà perquè jo els busqui ni jo els empari".
Categoria: Política