Política
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE
Investidura

Feijóo busca trànsfugues al PSOE per salvar la seva investidura

Temps de lectura: 2 minuts
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE

Feijóo, a la desesperada. El president del Partit Popular està forçant que els dirigents territorials del PSOE s'hagin de pronunciar i posicionar-se sobre una eventual amnistia així buscant la crítica a qui l'està negociant amb l'independentisme, Pedro Sánchez.

Per què és important? A falta de menys de cinc dies per la investidura de Feijóo, el popular busca socialistes emprenyats amb el seu líder que facin de trànsfugues i el votin a ell.

Què està passant? El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, se suma a les crítiques emeses per Felipe González i Alfonso Guerra contra Pedro Sánchez en el marc de l'aplicació d'una hipotètica llei d'amnistia.

  • En aquest marc de divisió interna al PSOE, García-Page s'ha trucat amb Feijóo, en una roda de contactes que el president del PP està mantenint amb els barons socialistes, per tractar de seduir-lo i que promogui el transfuguisme en la seva investidura. El president de Castella-la Manxa ha obert la porta a les desercions: "Qui estigui jugant a la falta de vots del PP, el seu dèficit electoral, el compensi trànsfugues del PSOE, pot ser que els trobi, però sens dubte no serà perquè jo els busqui ni jo els empari".

Context: El PSOE està vivint una etapa de turbulències internes derivades per l'amnistia. Els socialistes més conservadors i els de la vella guàrdia no volen concedir aquesta mesura de gràcia a l'independentisme i el partit s'està dividint entre els partidaris i els contraris.

  • El moment crític va arribar l'altre dia quan en un acte conjunt entre dos grans dirigents del PSOE, l'expresident espanyol Felipe González i l'exvicepresident Alfonso Guerra, van carregar els dos en tromba contra Pedro Sánchez titllant-lo de "dissident" i exigint que no es concedís una amnistia.

Tot i això, Sánchez segueix a la seva i en una roda de premsa des de Nacions Unides va insistir en la desjudicialització del conflicte amb Catalunya i va adobar el terreny per l'amnistia als líders independentistes.

  • El president espanyol va dir: "El que hem fet durant aquests quatre anys" ha estat "traslladar la política allò que mai hauria d'haver sortit de la política".
Categoria: Política