Política
El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo | EFE
Investidura

Feijóo rebutja l'amnistia i assegura que Puigdemont també li va oferir un pacte

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El candidat a la investiudra, Alberto Núñez Feijóo | EFE

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, centra el seu discurs d'investidura en l'amnistia, en Catalunya i en els atacs a Pedro Sánchez.

Per què és important? Feijóo ha iniciat el debat d'investidura després de ser proposat com a candidat pel rei Felip VI. El popular ha arribat al dia del ple d'investidura sense els suports necessaris per convertir-se en el pròxim president del govern espanyol. 

Què diu? El candidat a la investidura ha estat el primer a parlar en el debat d'investidura d'aquest dimarts 26 de setembre on ha presentat el seu programa de govern. Durant el seu discurs, el popular ha rebutjat l'amnistia i ha instituït que és el guanyador de les eleccions i té dret a ser el pròxim president de l'executiu espanyol.

  • "És un honor intervenir per primera vegada en aquesta tribuna i fer-ho com a candidat a la investidura de president del govern espanyol", ha començat dient Feijóo. 
  • El popular ha continuat el seu discurs atacant l'amnistia i les negociacions entre el govern espanyol en funcions i els partits independentistes: "No comparteixo que la constitució sigui burlada", i ha afegit que en el seu projecte "no figura l'amnistia ni l'autodeterminació".
  • "Fora de la constitució no hi ha democràcia", ha clamat el candidat a la investidura.
  • Feijóo ha atacat constantment al PSOE i al seu líder, Pedro Sánchez: "Aquesta investidura ens retracta a tots, retracta a qui anteposa el benestar general a l'ambició personal. Em retracta a mi i a vostè, senyor Sánchez".
  • El líder popular ha assegurat que Junts també li ha proposat una oferta: "A Puigdemont li és igual si el president és del PP o del PSOE. Als dos ens ha ofert al mateix. L'única diferència recau en la integritat dels dos candidats possibles, vostè o jo senyor Sánchez".

En detall: Feijóo ha comptat amb la presència a la cambra baixa dels principals dirigents del PP. Entre el públic s'hi trobava la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida; el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras; el president d'Andalusia, Juanma Moreno; entre d'altres. 

Situació actual: Després del discurs de Feijóo, és el torn del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. 

  • Seguiran els discursos de la resta de formacions polítiques al Congrés, de més a menys representació.