Política
El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet
Foto: El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet | EFE
Parlament

Junts reclama a Aragonès un "canvi de rumb" o convocatòria d'eleccions

Temps de lectura: 2 minuts
El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet
Foto: El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet | EFE

Junts torna a endurir el discurs contra Esquerra. Just fa un any de l'últim debat de política general, que va acabar amb els postconvergents marxant del Govern i deixant els republicans sols. Llavors van clamar per una "qüestió de confiança", avui el president del grup parlamentari dels juntaires, Albert Batet, ha exigit un "canvi de rumb" o noves eleccions.

Per què és important? Junts ha exigit un cop de timó en les polítiques de l'executiu republicà o convocatòria d'eleccions catalanes.

Què ha passat? Durant la segona sessió del debat de política general a Parlament, Junts ha picat el crostó al president de la Generalitat per liderar un govern que "no representa el 52% de la majoria independentista".

  • Batet ha carregat contra les polítiques de l'executiu d'Aragonès per comandar un govern "dèbil, adormit, sense idees, sense força, ni projecte". En aquest sentit, el president parlamentari de Junts ha exigit: "Només pot tenir sentit esgotar la legislatura si hi ha un canvi de rumb; faci'l o només li quedarà l'alternativa indefugible de convocar comicis". Finalment ha sentenciat: "O rectificació o eleccions"
  • "Ni unitat de l'independentisme, ni unitat d'acció a Madrid", ha lamentat els postconvergents sobre les polítiques dels republicans: "Han fet perdre un temps valuós a tothom".

D'altra banda: Aragonès ha retret a Batet: "El país no està tan malament com diu Junts tot i que, evidentment té dificultats". Aragonès ha lamentat el discurs "derrotista" de Batet i ha carregat contra els postconvergents per "defensar un model de fiscalitat més proper al PP". 

  • "El seu espai polític que en els dies parells reivindiquen Convergència i en altres no", ha disparat el president.
Categoria: Política