Política
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, amb el president d'Espanya
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, amb el president d'Espanya | EFE
Política

Junts diu a Aragonès que "no té credibilitat" per negociar la independència

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, amb el president d'Espanya
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, amb el president d'Espanya | EFE

Junts per Catalunya ha respost al discurs en què Pere Aragonès ha reclamat a Pedro Sánchez pactar un referèndum si és investit. Junts l'ha advertit que "no parli en nom de tercers" i que "no té credibilitat" per negociar la independència.

Per què és important? La batalla de discursos ha posat al centre la tensió entre Junts i ERC en un context en què l'independentisme és al centre de la política espanyola.

Context: El president de la Generalitat ha collat a Sánchez per acordar les bases de la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació. Ho ha fet ara que ja dona per segura l'amnistia.

  • Si bé Junts s'ha desmarcat de les declaracions en una roda de premsa en què la portaveu parlamentària del partit, Mònica Sales, ha respost contundent contra Aragonès dient que ha fet "un discurs de perdigonada".

Què ha dit? Sales ha criticat que el cap de l'executiu català "sembla no ser conscient de la feblesa del seu Govern".

  • També ha dit que "ha pronunciat un discurs com si disposés d'un Govern sòlid", i ha rebatut que "Catalunya té un govern aïllat, inestable, sense lideratge ni ambició de futur".

Sobre el referèndum: Sales ha acusat Aragonès de ser qui "ha liderat el deixar-ho estar" i el "trencament" independentista i que, per tant, "no pot liderar la solució del conflicte".

  • Sales ha deixat clar que les negociacions a Madrid són "entre partits i no entre governs" i que ells en tenen d'obertes amb el PSOE. En aquesta línia ha reclamat a Aragonès "que no parli en nom de tercers i que no doni res per fet".
  • La portaveu de Junts també ha posat èmfasi en el fet que des de la formació han "demanat unitat de manera reiterada", també "quan la força era diferent" a Madrid.
  • I assegura que a Junts "no ens hem mogut un mil·límetre".