Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | Captura
Parlament

Aragonès reclama a Sánchez pactar un referèndum durant aquesta legislatura

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | Captura

"L'amnistia és una realitat, però no n'hi ha prou". Així ha avisat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que sap la importància dels vots de l'independentisme pel futur de la candidatura del Pedro Sánchez. El president ha apujat el preu i ha reclamat al seu homòleg espanyol pactar un referèndum durant aquesta pròxima legislatura.

Per què és important? El president de Catalunya ha collat Sánchez perquè acordi les bases per convocar un nou referèndum d'independència.

En profunditat: Aragonès ha comparegut al Parlament per retre comptes en el debat de política general. Ho ha fet iniciant amb un discurs sobre les polítiques del seu Govern i collant l'executiu espanyol perquè avanci en el conflicte territorial.

  • El cap de Govern ha avisat a Sánchez que ha de "prendre nota" de l'esperable fracàs de la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i que ha arribat el moment "d'obrir pas perquè Catalunya decideixi el seu futur".
  • En aquest sentit ha elevat el preu als vots d'ERC: "L'amnistia és una realitat, però no n'hi ha prou. És el punt de partida. La legislatura 2023-2027 només es pot entendre com la que permeti a Catalunya fixar les condicions per votar".

D'altra banda: Avui, a partir de les 12h, Feijóo se sotmetrà a la investidura que previsiblement serà fallida per intentar desbancar el PSOE de La Moncloa. En el seu discurs s'espera que carregui amb tot contra l'amnistia i les concessions a l'independentisme. Alguns mitjans apunten que el popular reclamarà endurir el Codi Penal contra els deslleials a la Constitució i les institucions espanyoles.

Context: Des d'Esquerra Republicana fa dies que donen per feta l'amnistia. És a dir, acordada i en tràmit. Els republicans ara asseguren que per investir Sánchez calen més mesures que facin avançar la resolució del conflicte català com fixar les bases d'un nou referèndum.