Política
L'expresident Carles Puigdemont
Foto: L'expresident Carles Puigdemont | EFE
Investiudra

El Consell per la República preguntarà a les bases sobre la investidura

Temps de lectura: 1 minut
L'expresident Carles Puigdemont
Foto: L'expresident Carles Puigdemont | EFE

El Consell per la República preguntarà a les seves bases si Carles Puigdemont ha de bloquejar la investidura de Pedro Sánchez. 

Per què és important? Aquest passat dimarts, el rei Felip VI ha proposat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a nou candidat a la investidura. El socialista necessita els suports del bloc progressista, inclosos els vots independentistes, per tornar a ser president del govern espanyol.

Context: El Consell per la República és una organització privada presidida per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. El seu objectiu és organitzar i promoure la independència de Catalunya. El consell està format per un president i deu membres més, entre els quals es troben els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig.

En detall: Ara, el Consell per la República ha anunciat que organitzarà una consulta a les seves bases per preguntar si promou el bloqueig de la investidura de Sánchez.

  • L'enquesta es farà entre el 17 i el 23 d'octubre.
  • La pregunta que hauran de respondre és: "El Consell de la República ha de promoure el bloqueig a la investidura del president a l'estat espanyol per part dels partits independentistes catalans?".

En profunditat: La proposta ha assolit els avals necessaris, un 1% dels registrats, i conseqüentment la consulta ja ha estat convocada, un cop els avals han estat validats per la Sindicatura Electoral.