Política
La diputada de Coalición Canaria Cristina Valido
Foto: La diputada de Coalición Canaria Cristina Valido | EFE
Investiudra

Coalición Canaria valora donar suport a Sánchez per deixar fora Junts

Temps de lectura: 1 minut
La diputada de Coalición Canaria Cristina Valido
Foto: La diputada de Coalición Canaria Cristina Valido | EFE

El partit canari obre la porta a donar suport a la investidura de Pedro Sánchez per no dependre dels vots de Junts. 

Per què és important? Després de la investidura fallida del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, el rei Felip VI ha proposat Sánchez com a nou candidat a la presidència del govern espanyol. 

En detall: El socialista necessita la majoria absoluta del Congrés dels Diputats per poder superar la primera votació de la investidura. Per tant, Sánchez hauria d'aconseguir els suports de, com a mínim, 176 diputats i diputades. 

Què diu? Coalición Canaria, que va votar a favor d'investir el candidat del PP, ara obre la porta a donar suport al candidat socialista. L'objectiu de la formació canària és deixar fora de les negociacions a Junts. 

  • El president de Canàries, Fernando Clavijo, ha estat qui ha anunciat el possible canvi de rumb del seu partit.
  • El canari ha assegurat que podrien donar suport a la investidura de Sánchez per "convertir" a Junts "en un actor secundari". 
  • Clavijo ha afirmat aquest dijous que amb el vot a favor de la seva formació "el vot afirmatiu de Junts deixaria de ser rellevant". 
  • Segons ell, si el partit de Carles Puigdemont té la "clau de la investidura", el seu partit té "el llavín de la governabilitat".