Política
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont | EFE
Investidura Sánchez

Puigdemont desautoritza Illa com a interlocutori per negociar la investidura

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont | EFE

Puigdemont no enterra la destral de guerra. L'expresident de la Generalitat a l'exili ha descartat el primer secretari del PSC, Salvador Illa, com a interlocutor vàlid per negociar la investidura de Pedro Sánchez, secretari general del PSOE. 

Per què és important? Després que Sánchez es reunís aquest dimecres amb Illa a la seu central del PSOE, el líder de Junts ha sentenciat el primer secretari dels socialistes catalans com a interlocutor.

Context: El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez va assegurar ahir que mantindrà el "contacte permanent" amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, durant les pròximes setmanes de negociacions de cara a la investidura.

  • "Els contactes entre el secretari general del PSOE i el primer secretari del PSC continuaran durant les pròximes setmanes de manera permanent", van indicar els socialistes.

Què ha dit? Puigdemont, aquest matí de dijous, ha desautoritzat Illa com a interlocutor vàlid per negociar la investidura de Sánchez i l'ha definit com una persona de desconfiança.

  • "Salvador Illa no podrà ser mai un interlocutor vàlid perquè genera desconfiança", ha assegurat, tot després de receptar a Junts determinació per negociar a Madrid.

D'altra banda: El secretari general de Junts, Jordi Turull, també ha carregat contra el moviment de Sánchez de col·locar a Illa al capdavant de la interlocució amb Catalunya. "Trobo que això de donar protagonisme a qui va enganyar a Junts el dia abans del pacte de la vergonya a Barcelona per impedir que Trias en fos l’alcalde és una manera molt estranya de demostrar-nos que són de fiar", ha disparat el juntaire.