Política
L'alcaldessa de Gijón, Carmen Moriyón
Foto: L'alcaldessa de Gijón, Carmen Moriyón | @CarmenMoriyon | X
Política

L'alcaldessa de Gijón trenca el pacte de govern amb Vox: "S'ha acabat"

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcaldessa de Gijón, Carmen Moriyón
Foto: L'alcaldessa de Gijón, Carmen Moriyón | @CarmenMoriyon | X

L'alcaldessa de Gijón (Astúries), Carmen Moriyón, ha anunciat que trenca el pacte de govern amb l'extrema dreta després de 100 dies de govern. 

Per què és important? El PSOE va guanyar les eleccions municipals a la ciutat asturiana el passat 28 de maig, però no va poder governar, ja que FORO Asturias, PP i Vox van fer un pacte a tres bandes.

Què en sabem? Després de 100 dies de tripartit al capdavant del govern de Gijón, l'alcaldessa de la ciutat ha anunciat que trenca el pacte de govern amb el partit d'extrema dreta de Vox. 

  • Moriyón assegura que ha pres aquesta decisió perquè els representants de Vox no han estat capaços d'exercir les seves responsabilitats i perquè "han interposat les seves sigles a l'interès general". 

  • "Mentre jo sigui alcaldessa, aquesta ciutat no permetrà cap ingerència des de Madrid o des d'on sigui, com tampoc no experimentarà cap retrocés en les seves llibertats", ha escrit l'alcaldessa en un missatge a la plataforma X.
  • La dirigent de FORO Asturias ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als ciutadans de la seva població assegurant que els quatre anys que venen seran "brillants" i que el seu executiu està "totalment compromès" amb la ciutat. 

En detall: La decisió de l'alcaldessa va arribar després d'unes declaracions de la regidora de Festes, Sara Álvarez Rouco (Vox), que va anunciar que volia fer canvis en el Festival Internacional de Cine de Gijón per obrir-lo a més públic i apropar-lo a la línia del seu partit. 

  • L'alcaldessa ha assegurat que la seva decisió ha estat molt meditada i que les declaracions de la regidora de Vox no han estat l'únic motiu per fer fora l'extrema dreta del seu govern. 

Situació actual: Ara FORO Asturias governarà amb el PP en minoria absoluta a la ciutat. Les dues formacions sumen 13 regidors, i la majoria absoluta al consistori asturià es troba als 14 regidors. 

Categoria: Política
Etiquetes: VOX Astúries