Política
La plana major de Sumar
Foto: La plana major de Sumar | EFE
Amnistia

Sumar presentarà dimarts a Barcelona la seva proposta d'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
La plana major de Sumar
Foto: La plana major de Sumar | EFE

Sumar presentarà aquest dimarts a Barcelona la seva proposta de llei d'amnistia. A l'Ateneu de la capital catalana, els de Yolanda Díaz exposaran el dictamen dels seus juristes sobre l'encaix constitucional de la mesura de gràcia pels líders independentistes.

Per què és important? El dictamen de Sumar és la principal proposta del govern espanyol sobre l'amnistia. I, segurament, serà la que marqui el format final de la mesura de gràcia pels independentistes.

En profunditat: La líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha anunciat en una entrevista per TVE que dimarts 10 presentaran la seva proposta de llei d'amnistia elaborada per un equip jurídic encapçalat per l'exdiputat de Comuns Jaume Asens.

  • Díaz ha negat que l'amnistia suposi reconèixer que l'Estat espanyol va actuar incorrectament durant el 2017 perquè "hi ha moltes modalitats" i "moltes configuracions de quina és la interpretació". La líder de Sumar va donar per passada la "pantalla" que volia instal·lar l'"ofensiva" de la dreta espanyola contra l'amnistia i ha passat la patata calenta al Tribunal Constitucional: "Serà qui dirimeixi si aquesta llei és orgànica o no".

D'altra banda: L'acord entre el PSOE i Junts encara no està tancat, però en els darrers dies des del govern espanyol s'està trepitjant l'accelerador. En aquest sentit, segons relaten fonts de El País, els socialistes s'estan preparant per fer el salt decisiu i definitiu, quan el pacte ja estigui prou madur, i enviar un membre de la cúpula de Sánchez a fer-se la foto amb Puigdemont.

  • Aquesta fotografia carregada de simbolisme és una exigència que ja està assumida en les files socialistes i que aquests estan disposats a fer quan l'acord hagi arribat a bon port i, per tant, tinguin la investidura lligada.
Categoria: Política