Política
El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez | EFE
Investidura

El PSOE enviarà a Waterloo un polític de primer rang per segellar el pacte amb Junts

Temps de lectura: 2 minuts
El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez | EFE

La foto a Waterloo és una de les demandes de l'entorn de l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, que el PSOE ha assumit i transigit un cop el pacte amb Junts ja estigui prou madur per segellar-lo. És per això que Pedro Sánchez enviarà un polític de primer rang socialista per tancar l'acord, on hi haurà amnistia dins l'equació, i immortalitzar el moment amb una fotografia des de l'exili.

Per què és important? Per primer cop un membre de la cúpula del PSOE viatjaria fins a l'exili per després fer-se una foto que li donaria molt rèdit polític i simbòlic a Puigdemont.

Què en sabem? L'acord entre el PSOE i Junts encara no està tancat, però en els darrers dies des del govern espanyol s'està trepitjant l'accelerador. En aquest sentit, segons relaten fonts de El País, els socialistes s'estan preparant per fer el salt decisiu i definitiu, quan el pacte ja estigui prou madur, i enviar un membre de la cúpula de Sánchez a fer-se la foto amb Puigdemont.

  • Aquesta fotografia carregada de simbolisme és una exigència que ja està assumida en les files socialistes i que aquests estan disposats a fer quan l'acord hagi arribat a bon port i, per tant, tinguin la investidura lligada.

D'altra banda: Els de Junts, segons assegura El Diario, no podran cobrar per avançat com ells voldrien. El PSOE acceptarà registrar l'amnistia durant aquestes setmanes prèvies a la investidura, tot i que no la tramitaran fins que no s'hagi produït la votació definitiva que entregui la presidència a Sánchez.

  • La postura dels socialistes espanyols és que la futura amnistia sigui registrada a les pròximes setmanes al Congrés amb la firma del PSOE i Sumar. I només amb la tramitació parlamentària proposada al primer tram de la legislatura ja amb Sánchez al capdavant de La Moncloa.