Política
El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez | EFE
Amnistia

Sánchez admet el diàleg per l'amnistia però evita parlar-ne per prudència

Temps de lectura: 2 minuts
El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez | EFE

Sánchez admet el diàleg per l'amnistia. El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ja no ha pogut esquivar més les preguntes per les negociacions amb l'independentisme i la mesura de gràcia que aquests reclamen. 

Per què és important? Cada dia que passa és un dia menys de marge perquè Sánchez configuri la majoria necessària per reeditar la seva presidència. També és un dia menys perquè el govern espanyol concedeixi l'amnistia als líders independentistes. És per això que cada cop s'acumulen més preguntes sobre les protegides i discretes negociacions.

Què ha dit? El president espanyol ha reconegut que ell, i el seu equip més proper, evita pronunciar la paraula 'amnistia' per no ficar la pota, però també perquè seria usat com arma per la dreta espanyola. El secretari general del PSOE ha afirmat que està "negociant amb els grups parlamentaris" i que els socialistes no revelaran més informació al respecte fins que no s'arribin a acords ferms: "Llavors fixarem la posició del PSOE".

  • "Jo sé que aquesta és la pregunta que tothom es fa", ha assegurat sobre si concedirà els indults, però Sánchez ha seguit argumentant: "Estem negociant, estem negociant amb els diferents grups parlamentaris".
  • En aquest sentit, ha tornat a treure pit dels indults, que seria el pas previ a l'amnistia: "Quan el govern espanyol va aprovar els indults, jo tenia la confiança que contribuís a l’estabilitat i la normalització de la política a Catalunya, i avui tinc la certesa que va ser una bona decisió i va obeir a un interès general".

D'altra banda: La dreta espanyola ha convocat una manifestació aquest diumenge a Barcelona contra l'amnistia. PP, Vox, Ciutadans, i altres organitzacions espanyolistes volen pressionar a Sánchez perquè no cedeixi aquesta mesura i per collar al PSOE per desgastar la figura del seu secretari general.