Política
L'exdirectora del CNI Paz Esteban
Foto: L'exdirectora del CNI Paz Esteban | EFE
Espionatge

Imputen l'exdirectora del CNI per espiar amb Pegasus a Pere Aragonès

Temps de lectura: 1 minut
L'exdirectora del CNI Paz Esteban
Foto: L'exdirectora del CNI Paz Esteban | EFE

Pas endavant a la investigació de l'espionatge. Un jutge de Barcelona ha admès la querella del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha citat a declarar com imputada l'exdirectora del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Paz Esteban.

Per què és important? Esteban es converteix en el primer càrrec de la intel·ligència espanyola investigat per espiar.

En profunditat: Segons avança ElDiario, el magistrat Santiago García ha atès les diligències de l'advocat del president, Andreu Van den Eynde, per investigar "l'espionatge polític" que ha patit Pere Aragonès i suposadament encarregat pel CNI. 

  • Segons el jutge, la “intromissió no autoritzada en equips informàtics”, la “intercepció il·legal” de les comunicacions d'Aragonès i el seu eventual “espionatge” mitjançant l'adquisició del programa Pegasus podria constituir diversos delictes de revelació de secrets així com un delicte contra els drets fonamentals.

En detall: Aquesta querella és la primera que tira endavant i imputa una de les exlíders del CNI. El jutge ha citat a declarar Esteban el pròxim 13 de desembre com a imputada i Aragonès com a perjudicat.

  • Esteban hauria admès en la comissió de secrets oficials del Congrés que Aragonès havia sigut un dels 18 independentistes infiltrats amb el programa espia del CNI, però que sempre havia estat espiat amb l'autorització del Tribunal Suprem.
Categoria: Política