Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | EFE
Amnistia

Aragonès defensa l'amnistia al Senat en una comissió impulsada pel PP

Actualitzat: Dijous, 19 d'octubre de 2023. 07:30
Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | EFE

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assisteix aquest dijous a les 11:00 a la reunió de presidents autonòmics al Senat per defensar l'amnistia i el referèndum.

Per què és important? En plenes negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, els populars han decidit portar les seves passes al Senat, on tenen majoria absoluta. Tot i que els presidents autonòmics no tenen l'obligació d'anar-hi, Aragonès ha decidit participar per defensar l'amnistia davant dels barons populars.

Què en sabem? Aragonès anirà en el marc de la Comissió General de les comunitats autònomes, que està impulsada pel PP i on estan citats tots els presidents autonòmics. 

  • Tot i que el debat està promogut pels populars, Aragonès ha decidit assistir-hi perquè ho veu com una oportunitat per defensar l'amnistia i plantar cara al PP.
  • Ni els presidents socialistes ni el del País Basc no hi aniran i queda per aclarir quin serà el representant del govern espanyol al debat. Per tant, en aquesta sessió està previst que Aragonès es trobi amb presidents de comunitats autònomes del Partit Popular.

Què diuen? La notícia l'ha donada a conèixer la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, a la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

  • "Anirà al Senat a defensar Catalunya i els catalans", ha anunciat Plaja. "No es deixarà mai cap espai buit per defensar la fi de la repressió i amnistia", ha assegurat.
  • "No deixarem en mans del PP un debat sobre l'amnistia quan ells han estat un dels principals repressors a Catalunya", ha afirmat Plaja.
  • "De Catalunya en parla el president de Catalunya". Plaja ha assegurat que Aragonès hi anirà a defensar l'amnistia i els "grans consensos de país".

Context: La Comissió General de les comunitats autònomes del Senat va decidir convocar per aquest dijous la reunió perquè els presidents autonòmics es posicionin sobre una possible llei d'amnistia.

  • Els d'Alberto Núñez Feijóo van convocar aquesta comissió amb l'objectiu de què els barons populars parlessin sobre una hipotètica llei d'amnistia, justament abans de la investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez.
  • A aquest debat hi poden assistir aquells presidents autonòmics que ho vulguin, ja que no estan obligats.