Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Senat
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Senat | EFE
Amnistia

Aragonès defensa l'amnistia al Senat: "És imprescindible. És el punt de partida"

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Senat
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Senat | EFE

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, defensa l'amnistia davant dels presidents autònoms del PP i els senadors populars. 

Per què és important? És la primera vegada que Aragonès compareix al Senat espanyol i ho ha fet per defensar el dret a l'amnistia. Ho fa en una Comissió General de les comunitats autònomes impulsada pel PP i on han estat citats tots els presidents de les comunitats autònomes. 

En detall: Els populars han planificat aquesta comissió per parlar sobre la "igualtat dels espanyols", l'amnistia i l'autodeterminació. El PP té majoria absoluta en el Senat. 

Què diu? El president de la Generalitat ha començat directe i utilitzant el català: "He vingut a comparèixer per defensar l'amnistia, el referèndum d'autodeterminació com la culminació del conflicte polític i a defensar el benestar i la prosperitat". 

  • "He vingut aquí a defensar Catalunya. La Catalunya de tothom, que independentment que pensin, volen viure en llibertat, pau i justícia", ha seguit dient Aragonès. 
  • El cap de l'executiu català ha estat dur amb els partits espanyols, i especialment amb el PP: "Soc plenament conscient que l'objectiu és utilitzar Catalunya per les batalles partidistes" afegint que "governi qui governi sempre s'utilitza Catalunya per esgarrapar quatre vots".
  • "El grup popular no li importa Catalunya. Si els hi importés Catalunya ens convocarien per resoldre el dèficit fiscal" o "ens convocarien per resoldre el mal servei de Rodalies".

Sobre l'amnistia, el president ha destacat que actualment "és imprescindible" per "tornar el que és un conflicte polític a la política". 

  • "L'amnistia és un pas imprescindible. Un punt de partida que ha de portar solucions on d'altres han posat repressió, bloqueig i manca de diàleg", ha dit Aragonès durant el seu discurs.
  • "L'amnistia no és un punt final, és el punt de partida. Amb un destí, que la ciutadania de Catalunya voti i que voti per la independència". 
  • El president ha explicat a la cambra alta el tipus referèndum que vol realitzar a Catalunya de forma acordada, a "l'escocesa", per votar per la independència i amb resposta de sí o no.

Per acabar: En finalitzar el seu discurs, Aragonès ha abandonat la cambra del Senat i no escoltarà la resta d'intervencions dels altres presidents i presidentes de les comunitats autònomes.