Política
Famílies esperant la sortida dels infants en una escola
Foto: Famílies esperant la sortida dels infants en una escola | Mònica Moreno / Ajuntament de Barcelona
Escola catalana

El TSJC obliga a fer una segona matèria troncal en castellà a l'escola de Canet

Temps de lectura: 1 minut
Famílies esperant la sortida dels infants en una escola
Foto: Famílies esperant la sortida dels infants en una escola | Mònica Moreno / Ajuntament de Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sentenciat que una alumna de l'escola de Canet de Mar, Turó del Drac, rebi una segona assignatura troncal en castellà.

Per què és important? El cas de l'escola de Canet de Mar ha estat força polèmic, ja que ha estat marcat per la picabaralla judicial sobre la immersió lingüística. Aquest va ser el primer centre en què el TSJC va imposar el 25% de castellà a les aules.

  • Aquesta sentència ha estat recorreguda al Tribunal Constitucional, que encara no s'ha pronunciat. 

Situació actual: El tribunal estimat en part el recurs de la família d'un alumne contra la decisió de la Conselleria d'Educació en rebutjar la seva petició de modificar el règim lingüístic educatiu.

  • Tot i això, el tribunal desestima la resta del recurs i manté el projecte lingüístic de l'escola en reconèixer que no es poden establir percentatges en l'educació després dels canvis normatius aprovats per la Generalitat.

D'on venim? L'escola estava complint de manera cautelar el 25% de castellà, ja que la família va ser la primera a reclamar el 50% de les classes en castellà després de la sentència del TSJC que establia el 25% de castellà a tot el sistema educatiu.

  • Al juliol el mateix tribunal va confirmar el 25% a tres escoles i va estudiar cinc recursos. La decisió del TSJC implica impartir en castellà una matèria troncal, a banda de l'assignatura de llengua.
Categoria: Política