Política
Investidura

La cúpula d'ERC avala l'acord per investir Pedro Sánchez

Actualitzat: Dijous, 2 de novembre de 2023. 18:30
Temps de lectura: 1 minut

L'executiva d'ERC ha avalat, després la reunió telemàtica d'aquest dijous al migdia, l'acord amb el PSOE per la investidura del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

Per què és important? Les negociacions s'han accelerat els darrers dies i, després de l'acord sobre Rodalies i l'amnistia, els republicans han donat llum verda a la investidura de Sánchez. Amb tot, serà el segon cop que els vots d'ERC serveixin per investir el president socialista.

Què en sabem? Fonts d'ERC han manifestat la satisfacció per l'acord després d'una reunió que ha durat una hora i mitja. L'acord inclou el pacte sobre l'amnistia amb ERC, el traspàs integral i progressiu de Rodalies i acords en l'àmbit polític.

  • També s'ha concretat sobre la carpeta sobre finançament, en la qual asseguren que s'ha aconseguit una condonació parcial del deute del FLA, el Fons de Liquiditat Autonòmic, i el compromís d'avançar cap a la singularització del finançament de Catalunya.

D'on venim? Esquerra ha aconseguit arrencar al PSOE el tan reclamat traspàs "integral" de Rodalies a la Generalitat. L'acord s'ha assolit aquest dijous al matí i inclou la gestió del finançament, les vies i els trens.

Mentrestant, la reunió de la cúpula de Junts a Brussel·les per debatre sobre un acord amb el PSOE per a la investidura del socialista Pedro Sánchez ha acabat aquest dijous a la tarda sense acord.

  • El partit continua negociant amb el PSOE i demà podria haver-hi més reunions.