Política
Reunió de la direcció de Junts a Brussel·les
Foto: Reunió de la direcció de Junts a Brussel·les | Principal
Investidura Sánchez

La reunió del nucli dur de Junts a Brussel·les acaba sense tancar un acord amb el PSOE

Actualitzat: Dijous, 2 de novembre de 2023. 18:00
Temps de lectura: 2 minuts
Reunió de la direcció de Junts a Brussel·les
Foto: Reunió de la direcció de Junts a Brussel·les | Principal

La reunió de la cúpula de Junts a Brussel·les per debatre sobre un acord amb el PSOE per a la investidura del socialista Pedro Sánchez ha acabat aquest dijous a la tarda sense acord.

Què en sabem? Després de gairebé sis hores, la trobada de la cúpula de la formació ha acabat sense tancar cap pacte per a la investidura de Sánchez.

  • Fonts de la formació apunten que seguiran les converses dins de Junts per debatre un acord amb el PSOE, però no han confirmat si també hi ha ara per ara contactes amb els socialistes a Brussel·les. Les mateixes fonts asseguren que era el PSOE el que havia alimentat les expectatives d'un possible acord imminent amb Junts.

Previsions: El partit continua negociant amb el PSOE i demà podria haver-hi més reunions.

En profunditat: Els juntaires haurien aconseguit pactar amb els socialistes una llei d'amnistia que afectés els CDR i també als activistes del Tsunami Democràtic. D'altra banda, també haurien acordat un nou espai de negociació per resoldre el conflicte polític que constaria d'un sistema de mediació o de verificació externa, un punt que era imprescindible per Puigdemont.

  • Dins d'aquest acord, Junts encara no hauria donat el sí a la proposició de llei d'amnistia. I és que el partit és partidari d'una amnistia àmplia i demana una solució al conflicte polític.

Mentrestant, l'executiva d'ERC ha avalat, després la reunió telemàtica d'aquest dijous al migdia, l'acord amb el PSOE per la investidura de Sánchez.

  • Fonts d'ERC han manifestat la satisfacció per l'acord després d'una reunió que ha durat una hora i mitja. L'acord inclou el pacte sobre l'amnistia amb ERC, el traspàs integral i progressiu de Rodalies i acords en l'àmbit polític.
  • També s'ha concretat sobre la carpeta sobre finançament, en la qual asseguren que s'ha aconseguit una condonació parcial del deute del FLA, el Fons de Liquiditat Autonòmic, i el compromís d'avançar cap a la singularització del finançament de Catalunya.