Política
Comitè de direcció del PP
Foto: Comitè de direcció del PP | EFE
Amnistia

El PP convoca més protestes contra l'amnistia diumenge arreu d'Espanya

Temps de lectura: 2 minuts
Comitè de direcció del PP
Foto: Comitè de direcció del PP | EFE

Alberto Núñez Feijóo, president del Partit Popular (PP), ha anunciat la convocatòria de noves manifestacions contra l'amnistia a les principals ciutats espanyoles el diumenge 12 de novembre.

Per què és important? Els populars mantenen el soroll contra el perdó de les condemnes i causes obertes relacionades amb el procés, sent aquest el preu a pagar pel PSOE per investir Pedro Sánchez novament president del govern espanyol.

Què en sabem? Núñez Feijóo ha intervingut durant la Junta Directiva Nacional del PP aquest dilluns 6 de novembre per anunciar la convocatòria de noves protestes.

  • Serà a les capitals de província d'arreu d'Espanya per manifestar-se contra l'amnistia al procés. Els simpatitzants del partit i contraris a les negociacions entre el PSOE i els partits independentistes catalans tornaran a sortir als carrers el pròxim diumenge 12 de novembre a les 12 del migdia.

Què diu? "Sánchez i els seus socis estan perpetrant l'atac més gran a l'estat de dret, a la igualtat dels espanyols i a les institucions. I pretenen que callem, que empassem", en paraules del mateix Núñez Feijóo.

  • "Respondrem amb més unió a la unió majoritària de la societat espanyola. Volem que oblidem, però ho recordarem tots els dies", ha afegit durant la intervenció.

A fons: No és el primer cop que els populars convoquen els carrers per fer soroll contra les negociacions per la investidura de Sánchez.

Context: El PSOE ja han pactat la llei d'amnistia amb Esquerra Republicana (ERC) i mantenen unes intenses negociacions amb Junts amb l'objectiu que els de l'expresident Carles Puigdemont s'hi sumi i convocar el ple d'investidura, a poder ser, aquesta mateixa setmana.