Societat
Manifestació organitzada per SCC a Barcelona
Foto: Manifestació organitzada per SCC a Barcelona | EFE
Manifestació

La manifestació contra l'amnistia desinfla la dreta espanyola

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació organitzada per SCC a Barcelona
Foto: Manifestació organitzada per SCC a Barcelona | EFE

La manifestació en contra de l'amnistia i l'autodeterminació convocada per Societat Civil Catalana a Barcelona aconsegueix reunir 50.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. 

Per què és important? Davant de les negociacions entre PSOE i Sumar amb els partits independentistes, les formacions de la dreta han mostrat el seu rebuig a poder aplicar una amnistia a Catalunya. 

Què en sabem? 50.000 persones segona la Guàrdia Urbana i 300.000, segons l'organització, es van manifestar aquest diumenge a la capital catalana contra l'amnistia i l'autodeterminació. 

  • La manifestació va estar convocada per Societat Civil Catalana sota el lema "No en el meu nom. Ni amnistia. Ni autodeterminació". 
  • La protesta va començar al migdia baixant passeig de Gràcia fins a la intersecció amb Gran Via, on van tenir lloc els parlaments en un escenari.
  • La manifestació comptava amb una capçalera principal, que lluïen els organitzadors, i una segona més enrere amb espai per als polítics.
  • Entre els assistents hi havia líders de PP, Vox i Ciutadans. Hi ha assistit el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; el líder de Vox, Santiago Abascal, entre d'altres. 

Què diuen? Societat Civil Catalana ha reclamat a l'Estat "la fi dels favors polítics al nacionalisme" i ha exigit als dirigents polítics pactes "que no destrueixin" la convivència a Catalunya. 

  • La presidenta de l'entitat, Elda Mara, ha criticat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, no hagi volgut pactar un acord de mínims "amb la dreta espanyola" de cara a la investidura, però sí que ho vulgui fer amb "amb la catalana".

En detall: La manifestació s'ha produït sense incidències greus. Excepte que un grup de manifestants han increpat als equips de TV3 mentre treballaven cobrint la protesta.