Política
Carregues policials al carrer Ferraz
Foto: Carregues policials al carrer Ferraz | Vox
Amnistia

La policia carrega contra l'espanyolisme amb gas lacrimogen i pilotes de goma

Temps de lectura: 2 minuts
Carregues policials al carrer Ferraz
Foto: Carregues policials al carrer Ferraz | Vox

Tasten de la seva pròpia medicina. La policia nacional espanyola va dissoldre ahir la manifestació a la seu del PSOE contra la llei d'amnistia a cap de porra, gas lacrimogen i pilotes de goma. 

Per què és important? Després de molts anys de càrregues policials i de cops de porra contra manifestants independentistes, l'espanyolisme rep el mateix tracte en una manifestació.

Què ha passat? La manifestació convocada per l'extrema dreta va aplegar milers d'ultraespanyolistes que van clamar contra el PSOE per haver cedit en una llei d'amnistia per l'independentisme. "Sánchez a presó", "Viva Franco", se sentia ahir al carrer Ferraz de Madrid, on va assistir tota la plana major de Vox.

  • Els manifestants van voler trencar el cordó policial que impedia que els ultres s'apropessin a la seu socialista i la policia va contestar amb pots de fum i cops de porra. Una persona va acabar detinguda i alguns ferits lleus entre els manifestants.

Què han dit? El Partit Popular ha criticat el govern socialista per haver ordenat carregar contra els manifestants "com si fossin CDR" i Vox ha acusat el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, com a artífex de les càrregues policials.

  • En la manifestació els mateixos manifestants culpaven als comandaments policials i al ministre Marlaska de les càrregues, mentre que disculpaven als agents perquè només estaven "fent el seu treball".
  • En canvi, el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, es va solidaritzar amb "la militància socialista que està sofrint l'assetjament dels reaccionaris a les cases del poble".