Política
La líder dels Comuns dirigint-se a Vox
Foto: La líder dels Comuns dirigint-se a Vox
Extrema dreta

Albiach fa la botifarra a Vox al Parlament pel seu discurs farcit d'amenaces

Temps de lectura: 2 minuts
La líder dels Comuns dirigint-se a Vox
Foto: La líder dels Comuns dirigint-se a Vox

La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha fet la botifarra al cap de files de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, després d'un discurs incendiari, ple de proclames d'extrema dreta i farcit d'amenaces.

Què ha dit? "I als comunistes hiperventilats", ha dit, "defensarem el llegat dels nostres avis i l'avenir dels nostres fills en legítima defensa", ha dit Garriga mentre el diputat David Cid ha fet escarafalls amb els braços i Albiach li responia primer amb una “v” de victòria i el dit del mig.

D'altra banda: La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha retret a Garriga haver fet una proclama en la sessió sense formular preguntes a Aragonès i ha dit que la pròxima vegada no li ho permetria.

  • El president ha afirmat que les paraules del líder de Vox eren una amenaça i semblaven pròpies d'un cop d'estat. Abans de la intervenció de Garriga, Albiach, en el seu torn, ha afirmat dirigint-se a la bancada de la ultradreta: “No passaran. Malgrat el seu odi, violència i amenaces, aquest país serà progressista i plurinacional. Catalunya i Espanya és millor que el seu feixisme. I als companys socialistes, tot el suport pels atacs que esteu sofrint aquestes nits”. 

Context: Per segona nit consecutiva, els voltants de la seu del PSOE s'han convertit en un desplegament policial a causa de la concentració de centenars de persones que es manifesten en contra de l'amnistia. 

  • Segons el ministeri d'Interior, hi ha hagut sis persones detingudes durant les protestes. A més, 30 agents de la Policia Nacional han resultat ferits de diversa consideració. 
Categoria: Política