Política
La plana major de Junts
Foto: La plana major de Junts | EFE
Investidura

Sánchez confia ser investit avui tot i que Junts deixa els seus vots a l'aire

Temps de lectura: 2 minuts
La plana major de Junts
Foto: La plana major de Junts | EFE

Segon dia de sessió d'investidura. El Congrés dels Diputats avui votarà si Pedro Sánchez ha de reeditar la seva presidència, i el candidat socialista confia ser investit recollint 179 vots que li permetrà superar la majoria absoluta. Tot i això, Junts insisteixen a deixar els seus vots a l'aire, pel malestar que va causar el discurs sobre l'amnistia que va pronunciar el líder socialista.

Per què és important? Els set diputats de Junts són essencials pel PSOE, que necessita els seus vots per traspassar la majoria absoluta situada en 176 escons. Sense l'aval dels postconvergents Sánchez hauria d'anar a una segona volta i hauria de recollir més vots a favor que en contra.

Situació actual: Després que ahir al vespre la portaveu parlamentària de Junts, Míriam Nogueras, li piqués el crostó a Sánchez pel seu discurs sobre l'amnistia on la definia un una "mesura de gràcia" que "perdona" els delictes de l'1-O, els de Carles Puigdemont insisteixen en no donar per fet el seu 'sí'.

  • Nogueras va reclamar "complir l'acord complet signat" i va avisar al president espanyol en funcions: "Amb nosaltres no tempti la sort perquè no li servirà". La portaveu de Junts va carregar contra el socialista per pronunciar un discurs que "no va ser valent"

Què va passar ahir? El malestar de Junts pel discurs de Sánchez va precipitar una reunió urgent amb el PSOE. El secretari d'organització, Santos Cerdán, es va trobar amb Nogueras per abordar les desavinences i van acordar una rèplica conciliadora del candidat socialista.

  • Després d'aquesta trobada, Nogueras va desaparèixer de l'hemicicle durant vàries hores per mantenir contactes amb la direcció del partit per acabar de definir el discurs que finalment va pronunciar on va advertir Sánchez que havia de corregir les seves paraules.