Política
L'expresident espanyol Felipe González
Foto: L'expresident espanyol Felipe González | EFE
Amnistia

Felipe González qualifica d'"intolerable" l'amnistia

Temps de lectura: 1 minut
L'expresident espanyol Felipe González
Foto: L'expresident espanyol Felipe González | EFE

L'expresident Felipe González ha denunciat que l'amnistia pactada entre PSOE i Junts per investir Pedro Sánchez, que veu "intolerable", significa "demanar perdó als que van cometre delictes".

Què ha dit?

  • "Molts ciutadans segueixen pensant que l'amnistia és el perdó, que és com els indults i no és perdonar, és demanar perdó als que van cometre els delictes", ha explicat en una entrevista a NTN24.
  • Ha assegurat que suposa un reconeixement que el sistema "és il·legítim" quan les "il·legítimes són els seus comportaments i les seves aspiracions".
  • "Estic dient que les posicions del meu partit han estat aquestes, però del 23 al 24 de juliol, què passa?", ha dit, en al·lusió als resultats dels comicis. "Doncs l'únic que va passar és que faltaven set vots", ha respost fent referència als diputats de Junts.

Context: En ple debat per una amnistia negociada entre el Govern (PSOE-Sumar) i els independentistes, González va sortir en escena carregant amb tot contra la mesura de gràcia.

  • En aquell moment, González va titllar Sánchez de "perdedor d'eleccions" criticant els que negocien amb els independentistes: "No és digne traslladar-se a Waterloo, i qui ho faci no pot seguir al càrrec". En aquest sentit, ha afirmat que l'amnistia "no hi cap a la Constitució" i que l'independentisme és "una minoria en vies d'extinció".
Categoria: Política