Política
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont | Vídeo Puigdemont
Waterloo

La Guàrdia Civil vincula el finançament de Tsunami Democràtic amb Puigdemont

Temps de lectura: 1 minut
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont | Vídeo Puigdemont

La Guàrdia Civil posa en el seu punt de mira l'expresident Carles Puigdemont. L'ABC assegura que la policia espanyola ha trobat transferències sospitoses des de la Casa de la República de Waterloo a Tsuami Democràtic.

En detall: La Guàrdia Civil ha trobat suposats indicis que condueixen a la residència de Puigdemont. Segons la benemèrita, el rastre del diner "acredita una relació econòmica" entre l'expresident i Tsunami Democràtic. Constaten transferències des de Waterloo per valor de 28.000 euros al principal investigat pel finançament de la plataforma independentista, Jaume Cabaní.

  • Segons el rotatiu espanyol, Cabaní va exercir la funció de director financer del Consell de la República. La Guàrdia Civil el considera una "peça fonamental" pel finançament de l'estratègia independentista i el cervell econòmic de Tsunami Democràtic.

Què diuen? Les perquisicions apunten que Cabaní "a través dels seus productes bancaris estaria, d'una banda, rebent diners públics a través d'entitats intermèdies que tenen adjudicació de subvencions i per un altre estaria suportant despeses relacionades amb Puigdemont".

  • A més, l'anàlisi dels comptes bancaris acusen Cabaní "de percebre un total de 28.000 euros al llarg de 2019 provinents de l'Avenue de l'Avocat 34, 1410 Waterloo", la direcció de Puigdemont, "seu del Consell de la República". I no és l'únic fet que, segons la Guàrdia Civil, "acredita la relació econòmica entre tots dos". "Cabaní rep i emet nombroses transferències en divises, entre elles, les destinades a pagar els honoraris dels despatxos d'advocats amb els quals treballa Carles Puigdemont", conclouen.