Política
Pere Aragonès al Palau de la Generalitat
Foto: Pere Aragonès al Palau de la Generalitat | EFE
Educació

Objectiu educació: Aragonès busca el gran consens amb tots els partits

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès al Palau de la Generalitat
Foto: Pere Aragonès al Palau de la Generalitat | EFE

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, reuneix els presidents dels grups parlamentaris per trobar un consens en l'educació després dels mals resultats de Catalunya en l'informe PISA. 

Per què és important? Els resultats de Catalunya a les proves PISA del 2022 han caigut en picat en els tres àmbits d'avaluació i situen l'alumnat català per sota de la mitjana d'Espanya i dels països de l'OCDE.

Què en sabem? Aquest dimarts Aragonès es reunirà amb els presidents de tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya, excepte l'extrema dreta de Vox, per arribar a un "gran acord educatiu que permeti millorar l'educació". 

  • Els mals resultats dels alumnes catalans en l'Informe del Programa per a l'Avaluació Integral dels Estudiants (PISA) ha posat al mig del debat polític el sistema educatiu a casa nostra. 

Què diu? El president de la Generalitat va apuntar que aquesta reunió de treball "ha de servir per a un debat que implica sobretot els protagonistes de l'educació", és a dir, alumnes, famílies, professors, centres educatius i administració educativa.

  • "Hem de donar el tret de sortida als grans acords de país en l'àmbit educatiu que permetin millorar l'educació", va declarar fa uns dies Aragonès.
  • El cap de l'executiu català ha recordat als grups parlamentaris que la reunió ha de ser útil per buscar "consens i estabilitat", per fer una "política educativa" i així deixar enrere la política de partits. 

Context: Segons es desprèn de l'informe PISA publicat fa unes setmanes, Catalunya ha obtingut en competència matemàtica 469 punts, 21 menys respecte a les últimes proves, fetes el 2018. És la puntuació més baixa des del 2006.

  • En competència científica, l'alumnat català ha obtingut la pitjor dada des del 2003 amb 477 punts, 12 menys que el 2018.
  • En comprensió lectora, Catalunya també ha registrat la pitjor dada des del 2006 i s'ha situat en les últimes posicions de l'Estat amb 462 punts, 22 menys que el 2018, i només per davant d'Andalusia (461), Melilla (405) i Ceuta (404).