Política
Roda de premsa de Pedro Sánchez a la Moncloa
Foto: Roda de premsa de Pedro Sánchez a la Moncloa | EFE
Govern espanyol

El nou paquet anticrisi del govern espanyol manté les ajudes al transport públic

Temps de lectura: 2 minuts
Roda de premsa de Pedro Sánchez a la Moncloa
Foto: Roda de premsa de Pedro Sánchez a la Moncloa | EFE

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimecres un nou paquet anticrisi després que PSOE i Sumar hagin arribat a un acord per prorrogar la major part de les mesures per combatre la inflació o la crisi energètica. 

Per què és important? El govern espanyol ha aprovat fins a set ocasions diferents paquets anticrisi per fer front als efectes de la inflació, la crisi energètica i la guerra a Ucraïna. 

Situació actual: Abans d'acabar l'any, l'executiu format pel PSOE i Sumar han arribat a l'acord de prorrogar la major part de les mesures anticrisi que ja s'aplicaven des de fa mesos i servien per ajudar a la societat espanyola en el seu dia a dia. 

Què en sabem? Aquestes són les mesures que l'executiu de Pedro Sánchez ha decidit mantenir per fer front a la inflació, la crisi energètica i les conseqüències de la guerra a Ucraïna.

  • Es prorroga la suspensió dels desnonaments per persones i famílies vulnerables. Així mateix, es manté la prohibició de tallar els subministraments essencials. 
  • També es prorroga durant sis mesos més la rebaixa de l'IVA a aliments de primera necessitat al 4%, com el pa, la farina, la llet, els formatges o els ous. També es manté la rebaixa del 10% al 5% a l'oli i la pasta. 
  • El govern espanyol també prorrogarà durant el 2024 les bonificacions al transport públic a aquells usuaris habituals amb les mateixes condicions que s'han aplicat fins ara. 

Context: És l'última reunió del Consell de Ministres que se celebrarà aquest 2023 i també l'última on participa l'actual vicepresidenta i ministra d'Economia, Nadia Calviño, abans que es converteixi en la nova presidenta del Banc Europeu d'inversions (BEI).