Política
Emiliano García Page
Foto: Emiliano García Page | A. Pérez Herrera / JCCM
Pactes

García-Page, sobre el pacte d'immigració: "Si ho demanés Vox, estaríem escandalitzats"

Temps de lectura: 2 minuts
Emiliano García Page
Foto: Emiliano García Page | A. Pérez Herrera / JCCM

El president de Castella la Manxa, el socialista Emiliano García-Page, ha estat força crític amb el pacte entre Junts i PSOE sobre immigració.

Per què és important? L'anunci del pacte ha generat un debat encès entre partits polítics, un debat al qual també s'ha sumat el socialista García-Page, gran opositor de Pedro Sánchez dins del partit.

Què ha dit? Segons recullen alguns mitjans, Page ha recalcat que la cessió de competències "no té res de progressista".

  • "Si les competències les demanés Vox s'escandalitzaria tothom, però les demana Carles Puigdemont pel mateix...I això no té res de progressista, això és exactament reaccionari".
  • Page ha afirmat que "cap Estat no pot renunciar, de cap manera, a la competència en fronteres i, per tant, en immigració", ja que "el control de les fronteres és l'expressió més elemental de sobirania".
  • Page indica que el debat sobre la cessió de les competències d'immigració suposa "mercadejar" amb coses "amb què no es pot frivolitzar".
  • "Si fos per Puigdemont, jo seria un estranger, per tant, tranquil·litat no en puc tenir cap i sobretot em preocupa que aquestes coses siguin objecte de màrqueting a l'últim minut", assegura.

Paral·lelament, aquest divendres la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha dit en una entrevista que no hi ha res pactat en matèria d'immigració.

  • El ministre Félix Bolaños i la consellera es van trucar aquest dijous a la nit per parlar de l'acord. Després de la conversa, Vilagrà veu clar que aquest pacte no es traduirà, almenys de forma imminent.
  • La consellera diu que les paraules que fa servir Junts quan parlen de "traspàs integral" estan lluny de la realitat:  "L'article 150.2 de la Constitució diu que la competència d'immigració és exclusiva de l'Estat. Per tant, ni pot ser traspàs ni pot ser integral. Això ho sap qualsevol jurista". 

D'on venim? Aquest dimecres, Junts va anunciar les contrapartides que hauria obtingut a canvi de l'abstenció en la votació dels reials decrets del govern espanyol.

Categoria: Política
Etiquetes: PSOE Junts Migracions