Política
L'expresident espanyol Felipe González
Foto: L'expresident espanyol Felipe González | Flickr
Amnistia

Felipe González considera l'amnistia un “atac a la Constitució” i demana “reaccionar”

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident espanyol Felipe González
Foto: L'expresident espanyol Felipe González | Flickr

La llei d'amnistia continua marcant les diferències entre Felipe González i Pedro Sánchez. L'expresident del govern espanyol ha considerat que la salut constitucional es veu "amenaçada" i "atacada".

Què ha dit? González considera que estan sota amenaça els valors que han construït la convivència i ha fet una crida a la societat a “reaccionar”.

  • "Ara estem veient que cal fer una defensa de la Constitució i de les seves possibles i necessàries reformes que incideixen en consensos com els que hi va haver fa 45 anys", ha reclamat González.
  • En aquest sentit, l'expresident socialista ha incidit en el seu ja expressat rebuig a la llei d'amnistia, la qual ha qualificat d'"autoamnistia".
  • "Aleshores estem en un moment de dificultat? Sí. Estem en un moment d'amenaça als valors que han construït la convivència? Sí. Hem de reaccionar? Sí. Jo no he sortit de les posicions del partit", ha expressat.
  • González ha parlat de la "diferència existent entre els indults que suposa perdonar" i l'amnistia que implica demanar perdó" als que han comès un delicte.

A més, González també ha estat força crític amb les reunions com la que el PSOE va mantenir amb Junts el desembre passat a Ginebra amb el "verificador".

  • “Em sembla una pèrdua de maduresa i democràcia plena mitjançant un llarg esforç i exercici. Com és possible que es dirimeixin els nostres problemes amb la intermediació d'un senyor que em sembla respectable, però no em sembla que té una qualificació professional ni democràtica?”, ha asseverat González.

Altres. L'expresident del govern espanyol, José Maria Aznar, també va es va expressar al setembre en la mateixa línia que González. Va titllar l'amnistia d'"autodestrucció constitucional" i va cridar a la mobilització.

Categoria: Política