Política
Esther Peña
Foto: Esther Peña | Flickr
Operació Catalunya

El PSOE vol que Rajoy "doni la cara" al Congrés per l'Operació Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Esther Peña
Foto: Esther Peña | Flickr

El PSOE ha obert la porta perquè Mariano Rajoy comparegui al Congrés dels Diputats per "donar la cara" pel seu paper en l'Operació Catalunya. 

Per què és important? Una investigació va revelar la setmana passada, mitjançant la publicació d'uns informes als mitjans nacionals, que l'executiu encapçalat per l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy va utilitzar la policia per investigar partits independentistes amb l'objectiu d'acabar amb el procés. 

Què diuen? Avui, la nova portaveu executiva del PSOE, Esther Peña, ha assegurat que cal arribar "fins al final" i "depurar responsabilitats". 

  • “Si els responsables del PP en aquell moment han d’anar a comparèixer a donar la cara per la utilització dels mitjans de tots pels seus objectius partidistes, ho farem”, ha dit, en una entrevista a TVE. 
  • “No quedarà per nosaltres que qui ha d’estar allà vagi per donar explicacions”. A més, ha titllat l’ús de les clavegueres de l’Estat com “una de les pitjors coses” que es poden fer en democràcia. També ha acusat el PP de “crear una situació irrespirable”. 

D'on venim? Mariano Rajoy ja va trencar el seu silenci sobre les acusacions que l'apuntaven en l'Operació Catalunya. 

  • "Volen treure alguna cosa i ja els dic que ho tenen molt cru, per després anar als tribunals", va dir l'expresident. 
  • També el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va denunciar ahir que Espanya “no s’uneix amb la guerra bruta” de Mariano Rajoy. 

A més, la portaveu del PSOE també ha estat preguntada per les paraules de la vicepresidenta Teresa Ribera sobre el jutge Manuel García-Castellón. 

  • "Abans de tot, respecte al poder Judicial igual que el PSOE respecta també el poder Legislatiu" 
  • "Són opinions, però preval el respecte", ha dit Peña. "Si hi ha cap partit que ha suspès en faltes de respecte als jutges i al poder judicial és el Partit Popular". 
Categoria: Política