Política
L'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz
Foto: L'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz
Tribunals

La Fiscalia investiga per primera vegada l'Operació Catalunya

Actualitzat: Dilluns, 22 de gener de 2024. 14:39
Temps de lectura: 1 minut
L'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz
Foto: L'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz

La Fiscalia de Catalunya investiga l'Operació Catalunya, la guerra bruta contra polítics, partits i càrrecs catalans, dictada pel govern de Mariano Rajoy. 

Per què és important? Una investigació periodística ha revelat nous documents que incriminen l'executiu de Rajoy per utilitzar la policia espanyola per controlar i atacar l'independentisme amb l'objectiu d'acabar amb el procés. 

Què en sabem? La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert diligències per investigar les maniobres polítiques del govern de Rajoy per acabar amb el procés. 

  • En concret, la fiscalia investigarà l'intent de la Policia Nacional d'investigar l'exfiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, dins de l'Operació Catalunya durant els anys 2012 i 2013. 
  • Durant aquests anys, Ropdríguez Sol va tenir desacords amb el govern espanyol. 

En detall: Segons la fiscalia, la brigada policial hauria investigat el fiscal de Catalunya sense posar en coneixement de cap tribunal. 

  • Si es confirma aquesta investigació, i tal com apunta el decret del fiscal, es podria haver comès delictes contra la intimitat, prevaricació i falsedat en document oficial.

Context: L'Operació Catalunya seria una operació policial iniciada l'any 2012 i liderada per l'exministre d'Interior i dirigent del PP Jorge Fernández Díaz. 

Categoria: Política
Etiquetes: Tribunals Fiscalia PP